1 Mar-11-juni   Lör-Sön 11-17
12 juni-20 Aug  Tor-Mån 11-17
21 aug-15 okt   Lör-Sön 11-17
2 dec-17 dec    Lör-Sön 11-17

Med hänsyn till våra djur & kafégäster är rökning ej tillåtet på området.

 

 

Lammlåda & styckdetaljer

 

 Lammfällar


 

 

 

 

 

 

Besök oss på facebook 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Får & lamm - Livskvalitet & närhet

Våra får och lamm går ute året runt. På vintern med fri tillgång till prima hösilage i närheten av fårstallet där en tjock ströbädd av halm håller kylan på behörigt avstånd. Här föds också lammen. Bara några dagar gamla busar de runt i halmen tillsammans med sina kompisar.IMG_4966.JPG

 

I mitten av maj, går tackor och lamm ut på bete tillsammans med nya baggen Fabian. Det första betet är ett så kallat välkomstbete med omväxlande skog och öppen gräsyta där det mindre kraftiga gräset passar perfekt för små lamms lite känsliga magar.

 

Strax efter midsommar flyttar vi lamm och tackor till den härliga och stora sommarhagen.

Även Fabian följer med. Här växer både ängsblommor och örter. Då och då får fåren sällskap av haren och rådjur med kid.  Lammen diar och betar under hela sommaren och och växer i sin egen takt.

 

Sommaren går mot sitt slut. I slutet av augusti är bagglammen tillräckligt stora och dessutom ganska bråkiga. Det är hög tid för flytt till eget baggbete. Med bus och skoj, men också lugna stunder i skuggan, tillbringar de sensommaren under baggen Fabians beskydd. När hösten kommer och dagarna blir kortare har bagglammen växt färdigt. De lamm som inte säljs som livdjur transporterar vi själva till ett lokalt och litet slakteri. Här tillbringar bagglammen sin sista stund i lugn och ro tillsammans med sina kompisar.

 

Livskvalitet och närhet är viktigt för oss. Är det viktigt för dig?

 

 

 

 

 

 
stäng